Nykyisin entistä useammat yritykset ostavat IT-palvelut ulkoistettuna.

Ratkaisuja ei kuitenkaan kannata etsiä kaukaa, sillä laadukkainta ja nopeinta henkilökohtaista palvelua saat parhaiten läheltä, paikalliselta palveluntarjoajaltasi. 

Vielä 10­–15 vuotta sitten yrityksiin ostettiin aina omat palvelimet ja ohjelmistot, joita kukin yritys ylläpiti ja päivitti itse. Nykyään myös pk-yritykset hankkivat IT-ratkaisunsa ulkopuoliselta palveluntarjoajalta. Enää ei tarvitse valita valmiiksi määritellyistä vaihtoehdoista vaan palvelut voidaan mitoittaa juuri yrityksen tarpeisiin sopiviksi.  

Data Group tarjoaa luotettavaa kumppanuutta

Tietoviikko, eli Tivi-lehden verkkosivuilla listataan syitä kuinka IT-palveluiden ulkoistaminen epäonnistuu varmasti. Data Group tuntee ulkoistamisen ongelmat ja on panostanut sujuvien ja tuloksellisten toimintatapojen kehittämiseen.

Yrityksen edusta huolehtiva palveluntarjoaja:

  • auttaa määrittelemään yrityksen hankinnoille olennaisimmat vaatimukset ja kriteerit
  • ehdottaa uusia ratkaisumahdollisuuksia, jotka tehostavat yrityksen toimintatapoja
  • neuvoo kuinka uusien ratkaisujen vaatimat käytännöt voidaan kouluttaa osaksi yrityksen arkea
  • auttaa hallitsemaan hankinnoista kertyviä kokonaiskustannuksia
  • mahdollistaa asiakkaan tarpeiden mukaiset joustavat ratkaisut

Näillä keinoin yritys saa uudet toimintatavat käyttöön sujuvasti, samalla kun voidaan ennakoida muutoksia ja vältytään ikäviltä yllätyksiltä.

IT-palveluiden ostaminen on helppoa

Käytännössä yritykset voivat ostaa yksittäisiä IT-palveluita kahdella tavalla:

  1. verkkokaupasta
  2. paikallisesta liikkeestä

Verkkokaupasta ostetaan tyypillisesti yksinkertaisempia valmiita ratkaisuja kun taas vaativampia, juuri oman yrityksen tarpeisiin räätälöityjä ratkaisuja hankkiessa on hyvä kääntyä paikallisen yritykseen puoleen. Saman tarpeen täyttämiseen voi olla lukuisia eri vaihtoehtoja, jolloin henkilökohtainen palvelu varmistaa, että yritys saa juuri oikean palvelun sopivan laajuisena ja kilpailukykyiseen hintaan.

Paikallista palvelua saat Data Groupin 55 jäsenliikkeestä, joista lähimmän löydät jäsenliikelistasta. Data Group tarjoaa yrityksille kotimaisia ratkaisuja, joiden myötä myös tallennettu data pysyy Suomessa.

Timo Vilenius 16.06.2015