Yrityksen tietoturvariskit tulee tiedostaa, ja niihin tulee suhtautua vakavasti, jotta niistä aiheutuvat haitat voidaan minimoida.

Lähtökohtaisesti mobiililaitteiden tietoturvariskit ovat samat kuin muissakin it-laitteissa. Erona on, että mobiililaitteet kulkevat mukana kaikkialle, minkä seurauksena ne saattavat mennä helpommin rikki tai hävitä kokonaan. Tietoturvariskiä ei siis aiheuta vain ulkopuolisen tekemä hyökkäys, vaan se voi johtua myös itse aiheutetusta tietojen tai koko laitteen katoamisesta.

Mobiililaitteet ovat verrattain uusia, joten niissä ei esiinny vielä niin paljon haittaohjelmia kuin pöytäkoneissa. Tietoturvayhtiöt seuraavat tilannetta jatkuvasti ja kehittävät suojaohjelmia sitä mukaa kuin uusia haittaohjelmia ilmenee. Ohjelmistot on siis syytä pitää päivitettynä.

Miten yrityksesi on varautunut riskeihin?

Asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden tiedot, henkilökohtaiset salasanat ja yrityksen liikesalaisuudet ovat arvokasta tietoa, joita ei haluta päästää ulkopuolisten käsiin. Pahimmillaan tietovuoto voi lamaannuttaa koko yrityksen toiminnan.

F-Securen kehittämän kyberturvallisuuden stressitestin perusteella yritys voi nopeasti arvioida puolustautumiskykyään tyypillisiin pienten ja keskisuurten yritysten uhkiin.

Vinkit tietoturvan säilyttämiseen:

  • Käytä mobiililaitetta huolellisesti – pidä se tallessa ja välitä salaisimmat tiedot vain kasvokkain
  • Suojaa laite asiaankuuluvalla tunnistautumisella – kuka tahansa ei voi käyttää sitä vapaasti
  • Käytä luotettavia tietoturvaohjelmistoja – ne seuraavat laitteen liikennettä ja ilmoittavat mahdollisista haittaohjelmista
  • Varmuuskopioi tiedot käytettävän laitteen ulkopuolelle – pahimman sattuessa tiedot on palautettavissa varmuuskopioista
  • Käytä hyväksesi ammattilaisten palveluja – saat luotettavimmat ja ajantasaisimmat ratkaisut asiantuntijoilta

Data Groupin liikkeet tarjoavat yrityksille luotettavia mobiilitietoturvapalveluja. Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme koostavat juuri sinun yrityksellesi sopivan ratkaisun.

 

Jarkko Pippola 11.01.2016