Monissa muistitikuissa on paljon tietoturva-asetuksen mukaista salaista tietoa. Onko sinun muistitikkusi suojattu?

Tietosuoja-asetus vahvistaa henkilöiden tietosuojaan liittyviä oikeuksia Euroopan unionissa. Asetuksen rikkomisesta voi tulla sakko, joka on jopa neljä prosenttia yrityksen liikevaihdosta ja 20 miljoonaa euroa.

– Tämä on meidänkin kysymyksemme, mikä on tietoturvasi hinta? Kuinka arvokasta datasi on sisäisesti tai sanktiona, jos jotain sattuu?, kysyy juuri 30-vuotisjuhlavuottaan viettäneen Kingstonin Suomen Business Development Manager Mikko Maanoja.

Joskus turvallisuuden hinta on pieni.

– Kahdeksan gigan muistitikun saa marketista 6,90, mutta suojattu muistitikku maksaa reilun kympin enemmän, Maanoja vertaa.

Suojatussa muistitikussa tiedot ovat salasanan takana tai siinä on näppäimistö, jolla asetetaan vahva pin-koodi.

Muistitikut ovat fyysisesti kestävämpiä, osa veden ja roiskeen kestäviä sekä pitkäikäisempiä. Niitä voi myös kustomoida esimerkiksi logolla tai tarvittaessa sarjatunnuksella.

– Jos pistät 10 kertaa salasanan väärin, tiedot formatoituvat. Niitä ei voi enää pelastaa.

Muistitikuissakin on eroja. Raskaampaan tarpeeseen, kuten armeija, tulli tai poliisilaitos on omat vaihtoehtonsa. Kaikkiaan Kingston tarjoaa kuusi erilaista vaihtoehtoa eri tarpeisiin.

– Olemme nähneet, kuinka tietoturvan murtaminen vaikuttaa rahan lisäksi maineeseen ja jopa asiakkaiden ostohalukkuuteen, Maanoja sanoo.

Haluatko demotikun?

 Jos haluat testata sinulle sopivaa muistitikkua, pyydä demotikku pistämällä viesti Mikolle: mmaanojakingston.eu.

Kun yrityksellesi sopiva salaus löytyy, sinua palvelee paikallinen Data Group -liikkeesi.

Data Group 27.02.2018